Dalai Lama der ki, ‘Şefkat bir davranıştır ve eylem içerir.’

Öz şefkat, kişinin kendisinin en iyi dostu olabilme becerisidir. Bu, bir insan için belki de dünyanın en zor işi.

Eğer sen öncelikle kendini güzel ve çirkin her halinle kabul edebilir ve kendinde gördüklerinden dolayı umutsuzluğa düşmeden, kendini sabote etmeden, bilmen gereken her şeye sahip olduğuna dair güven duyarsan, kendine bir adım daha yaklaşma şansı elde edersin ve kendi özüne Şefkatle bakmaya başlayabilirsin.

Bu kendine şefkatli yaklaşma halin seni, sevdiklerini de oldukları yerden karşılayabilme ve onlarda da gördüklerinden dolayı umutsuzluğa düşmeden, ilişkinizi sabote etmeden kabul edebilme ve onların oluş haline karşı şefkatli olma olasılığını arttırır.

Kısacası ÖZ ŞEFKAT’e giden yol, önce kendini KABUL edebilmekten sonra KENDİNE GÜVEN’den geçer.

‘’Kendimize karşı şefkatli olmak, başkaları için şefkat geliştirmenin temelidir’’ Dalai Lama

Sevdiklerinden duyduğun yargılar senin kendine karşı yargılarındır. Bu yargılar senin kendine karşı şefkatten uzak olduğunun önemli bir işaretidir. Fakat özünün kusursuz olduğunu hatırlayıp, hakikatte kusurlarınla birlikte kusursuz olduğunun farkındalığına açıldıkça Öz Şefkatli alana adım atabilirsin.

Öz şefkatin, yani kendi kendine gösterdiğin şefkatin varlığı ve sürekliliği sevdiklerine gösterdiğin şefkatin varlığından daha zordur.

Kendine şefkatli olmak kendine ÖZEN’den geçer. Bunun ne demek olduğunu ne kadar iyi biliyorsun?

Güvenliğe ve rahata yapıştığında, acıyı uzaklaştırmak yaşamının odak noktası haline gelir; sonuçta ne kendinle ilgilenilmiş gibi hissedersin ne de başkalarına yardım için motivasyonun kalır. Sonunda kendini daha da tehdit altında hisseder, sinirlenir, huzursuzluğun artar.

Başkalarına yararın dokunsun istediğinde kendine karşı sıcaklık veya arkadaşlık hissederek başlamak sağlam bir temel oluşturur, der Pema Chödron.

Öz şefkat sınırları farkettirir, şefkat sınırları kaldırır.

Kendine ne kadar şefkatli olduğunu anlayabileceğin birkaç soru şöyle olurdu;

  • Kendine en zor zamanlarda ne söylüyorsun?
  • Kendinle hangi tonla konuşuyorsun?
  • Kendine nasıl davranıyorsun?
  • Kendine ne kadar anlayışlısın?
  • Kendine ihtiyaçlarını karşılama konusunda ne kadar destek oluyorsun?

Yoksa bu durumlarda;

  • Kendini yerden yere mi vuruyorsun?
  • Kendini aşağılıyor ve suçlu mu buluyorsun?
  • Kendini cezalandırıyor musun?
  • Sıkıntıdayken kalbini açıyor musun, kapatıyor musun?

Şefkat, düşünülenin tersine yumoş yumoş, hafif bir duygu değildir. Şefkat kapsayıcıdır. Acıyı da olduğu gibi kapsayabilen cesur, asil ve güçlü bir histir. Şefkat ve öz şefkat cesaret ister.

Şefkat acı ve ızdırabın doğasını anlamak ve bu anlayışla acıyla kalabilmektir.

Çok sevdiğim bir söz; Geçsin diye değil, canı yanıyor diye orada mevcut olmak. İşte asıl şefkat budur.

TAM DA BULUNDUĞUN YERDEN NASIL BAŞLARSIN?

ÖZ ŞEFKAT NE DEĞİLDİR?

  • Bir bencillik veya kendine acıma durumu
  • Kendinden uzaklaşmak, kibirli taraflarınla kendine bakmak, kendini herkesten üstün tutmak, egonu şişirmek
  • Önce ben önemliyim, diğerleri önemli değil demek
  • Her gün zayıflamak için spor yapmak, kendini iyi hissetmek için masaj yaptırmak, yoga yapmak değildir, DEĞİLDİR!

ÖZ ŞEFKAT NEDİR?

  • Kendi insanlık halinin farkında olmak
  • Kendin olma halinle barışmak
  • Olma halinin içinde yer alan tüm yokluk alanlarını görmek ve oradan yola çıkmak üzere kendine karşı nazik bir el uzatmak
  • Zorluklar karşısında ‘’mış gibi’’ yapmadan, yapamadığın zamanlardaki duygularını görmek, kendine dost eli uzatmak, kendini yerden kaldırmak, sarıp sarmalamaktır.

Kendine özen göstermek hep kendinle ilgiliyse, her şey parçalandığında ihtiyacın olan sarsılmaz duyarlılığa ve güvene asla erişemezsin.

Sevgiden merhamet, Kabulden şefkat doğar

ÖZ ŞEFKAT İLE PARLAMA ZAMANI İNZİVASINDA SENİ NELER BEKLİYOR?

  1. NEFES & ÖZ ŞEFKAT

Nefesin farkında olmak, solunum kapasitesiyle ve kalitesiyle ilgilenmek öz bakım ve öz şefkatle ilişkilidir.

Bağlantılı nefes tekniği ile yarattığımız kapalı devre elektromanyetik etki sonucu oksijenin yakıcı ve dönüştürücü gücü fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal seviyelerde arınma, çözülme, rahatlama sağlar. Bu bir Nefesini Nefesinle açma çalışmasıdır. Açık nefes, yaşam kalitesi ve Öz’e yolculuk için elzemdir.

Seanslar öncesinde belirlenen niyetler bir nevi toprak temizliği, toprağı havalandırmak, vitaminini vermek ve yeni tohum ekmek olarak düşünülebilir. Ekilen tohumlar süreç içinde çiçek açıp, meyve vermeye başladığında, kişinin kendisi ve çevresi bunlarla beslendiğinde açığa çıkan doyum ve tatminin kokusu gibidir Şefkat.

Nefes olmadan şefkat, şefkat olmadan açık ve güçlü nefes olamaz.

Modern hayat, ilişkilerimizde alma odaklı olmayı teşvik eder. Halbuki aradığımız tatmin ve doyumun yolu vermekten geçiyor.

Nefes alış kapasitenin artacağı gibi, nefes verişinin de rahatlayacağı bu İnziva’da, güvenle sevmek ve beklentisizce vermek kapasitesi oluştuğunda ve geliştiğinde içeriden dışarıya yönelik bir enerji olan Şefkat doğacak.

Dışardan merhamet, anlayış, destek bulabilirsin ancak bunlar hiçbir zaman Öz Şefkat’in açığa çıkması için yeterli değildir. Çünkü dışardan hiç kimse ya da hiçbir şey senin gerçek ihtiyaçlarının tamamını karşılayamaz. Bu yüzden de tüm kadim öğretiler kendinden kendine olan, kendini bilme yolunu işaret eder.

  1. AİLE DİZİMİ & ÖZ ŞEFKAT

Aile Dizimi, bugünkü davranışlarımızın arkasında, bizi harekete geçiren ancak bilincimizde olmayan bağlarımızı görmemizi sağlar. Hepimiz bir aile sistemi içine doğarız. Ve nasıl ki ailemizden fiziksel özelliklerimizi alıyorsak; köken ailemizde yaşanmış travmaların yaratmış olduğu duyguları da onlardan alırız. Bu öyledir ki, fazla gelen duygular o an yaşanmaya izin verilmemiştir. Yaşanan olaylar sonrası atalarımız ağır gelen duygular nedeni ile duygularını yok saymış, kendilerini dondurmuş sadece yaşama odaklanarak hayatın akmasına odaklanmışlardır. Amma velakin, o yaşanmamış duygular bizim aile sistemimizde ve bizde kayıtlı kalır.

Bugün yaşadığımız “sorun”ların ardında işte bu yaşanmamış, dışlanmış, yok sayılmış duyguların getirdikleri bulunmaktadır. Aile Dizimi ile bu alanlara ışık tuttuğumuzda, köklerimizle ve yaşanmışlıklarla yeniden bağ kurduğumuzda, bizi neyin etkilediğini fark ederiz. Bu farkındalık atalarımıza karşı şefkat doğurduğu gibi, kendimize karşı da öz şefkat geliştiririz.

Bu inzivada isteyen 4 ila 7 katılımcıya dizim açılacağı öngörülmektedir. Böylelikle hem aile sisteminizle hem de kendinizle yeniden bağ kurarak sisteminizde şefkatin, kendinize şefkatin artmasına vesile olunacaktır.

‘’İnsanın kendini dışarıda bıraktığı hiçbir sevgi kuramı erdem olamaz’’ Erich Fromm

ÖZ ŞEFKAT İLE PARLAMA ZAMANI İNZİVASI SONUNDA SENDE OLACAK DEĞİŞİMLER

  • Kendine şefkat göstermenin yollarını öğrendiğinde yanında seni anlayan kimse olmasa dahi kendi elini nasıl tutmaya devam edebileceğini bileceksin.
  • Kendi elini nasıl tutabileceğini deneyimlediğinde kendini istemediğin yerlerde hoşuna gitmeyen kişilerle oldurmaya çalışmaktan vazgeçeceksin. Sadece istediğin kişilerle ve istediğin yerlerde olmayı seçebileceksin.
  • Sevdiklerinle ilişkilerinde sana iyi gelen sağlıklı sınırları çizebileceksin.
  • Kendine iyi gelmediğin sürece kimseye iyi gelemeyeceğini bildiğinden önce kendi ihtiyaçlarını karşılamak için aksiyona geçeceksin.
  • Öz şefkati gündelik deneyimlerine kattığında kendi bedeninde, zihninde ve ilişkilerinin içerisinde daha çok YUVA’nda hissedeceksin.
  • İlişkilerinde yaşadığın çatışmalar sırasında öz şefkat pratiklerini uygulayabilmek için kendine alan yaratmayı öğreneceksin.
  • Kendi değerini anladığında içindeki ışığın parlamasına izin verecek seni sen yapan hallerini keyifle ve güvenli bir yerden sevdiklerinle ve yaşamla paylaşacaksın.
  • Nefes çalışmaları ile Korku’dan Güven’e, Utanç’tan Övünç ve Sevince, Kontrol’den Teslimiyet’e giden yolun açılacak. Acı ve Keder’den doğa ve tüm canlılara duyulan Sevgi’ye geçişin kolaylaşacak.
  • İlişkinle ilgili aşamadığın eşikleri aşma cesaretin olacak. Sezgilerin güçlenecek, duru biliş, duru işiti, duru görü özelliklerin gelişecek.
  • Aile ve atalarından gelen ve sana ait olmayan duyguları tanımladığından bugün yaşadığın ‘sorun’ların içinden kolaylıkla geçebilme cesaretin artacak. Atalarına şükranın ve sevgin arttığından kendine olan şefkatin de artacak.

Yerde ararken gökte bulunan bir hediyedir, Şefkat

Bu inzivada yapacağımız grup koçluk çalışmalarına ek olarak Nefes Koçu Sevgili Çiğdem Aksoy ve Aile Dizimi uygulayıcısı Sevgili Bilge Yenidağ Aksoy ile bugüne kadar farkında olmadığın ve kendine karşı göstermekte zorlandığın şefkat ile ilgili inanç kalıplarının farkına varacak ve tek başına nasıl bakacağını bilmediğin bu alanlara birlikte bakma fırsatını yakalayacaksın.

SANA HANGİ ARAÇLARLA DESTEK OLACAĞIZ?

  • Çember adabı
  • Yoga & Meditasyon
  • Şiddetsiz İletişim
  • Nefes
  • Koçluk araçları
  • Aile Dizimi
  • Dans

BESLENME TARZI:

İnziva süresinde alkol ve et tüketimi olmayacak. Tüm öğünlerimizde mevsim sebzeleri, baklagiller, mevsim meyveleri, taze kuruyemiş ve bol bol su tüketeceğiz.

BU İNZİVAYA KATILIM SAĞLADIĞIN TAKTİRDE SANA BİRKAÇ HEDİYEMİZ OLACAK!

  • Eğer bu inzivaya katılmayı seçersen, inziva bitiminden itibaren 6 ay içerisinde kullanabileceğin bir kozmik enerji seansı benden sana HEDİYE!
  • Sevgili Çiğdem da sana kendinle ilgili keşiflerini daha da derinleştirmek ve hayatının tamamına yaymak için inziva bitiminden itibaren yine 6 ay içerisinde tamamlamak üzere toplamda 2 koçluk görüşmesini sana HEDİYE ediyor!
  • Sevgili Bilge ise; sizleri, 6 ay içinde geçerli olmak üzere, açtığı online Aile Dizimlerinde 2 defa temsilci olmaya davet ediyor!

İnsan şefkatli eylemleri, ancak güçlüyse seçebilir.

ÖZ ŞEFKAT İLE PARLAMA ZAMANI İNZİVASININ İÇERİĞİ

9 Kasım Perşembe

12:00 – 13:00 – Otele varış, yerleşme

14:00 – 18:00 – Açılış Çemberi & Tanışma

18:30 – 20:00 – Akşam yemeği

20:30 – 22:30 – OM Chanting

11 Kasım Cumartesi

07:30 – 8:30 – Sabah Yogası

09:00 – 10:00 – Kahvaltı

10:30 – 12:30 – Dans ile Kendini Keşfet

12:30 – 15:00 – Aile Dizimi

15:00 – 16:00 – Atıştırmalık

16:00 – 18:00 – Nefes

18:00 – 18:30 – Paylaşım

18:30 – 20:00 – Akşam Yemeği

20:30 – 21:30 – Aile Dizimi Pratik Alanı*

21:30 – 22:30 – Wahe Guru Çalışması

10 Kasım Cuma

07:30 – 8:30 – Sabah Yogası

09:00 – 10:00 – Kahvaltı

10:30 – 12:30 – Öz Şefkat Çalışması

12:30 – 14:30 – Aile Dizimi

14:30 – 15:30 – Atıştırmalık

15:30 – 18:00 – Nefes

18:00 – 18:30 – Paylaşım

18:30 – 20:00 – Akşam Yemeği

20:30 – 22:30 – Tonglen Meditasyonu

12 Kasım Pazar

07:30 – 8:30 – Sabah Yogası

09:00 – 10:00 – Kahvaltı

10:30 – 12:30 – Kapanış Çemberi

 

 

 

 

·       Akışta alanın ihtiyacına göre program içeriklerinde ve saatlerde değişiklik olabilir.

 

* Tüm katılımcıların kendi aile sisteminde çalışacağı pratik ve meditasyon alanı

 

İNZİVA ÜCRETİ:

3 gece 4 gün tüm çalışmalar, 3 kişilik odalarda konaklama + kahvaltı + öğlen atıştırması + akşam yemeği dahil;

  • 31 Ekim 2023 tarihine kadar yapılan kayıtlarda 17.900 TL
  • 8 Kasım 2023 tarihine kadar yapılan kayıtlarda 18.900 TL

NOT: 2 kişilik odalarda +1.800 TL, tek kişilik odalarda +6.480 TL eklenecektir.

Kredi Kartı ile yapılan ödemelerde +500 TL fark oluşacaktır.

NOT: Kredi kartı ile ödeme imkânı vardır, ufak bir komisyon ücreti uygulanabilir.

Kredi kartı dışında yapılan taksitli ödemeler 9 Kasım 2023 Perşembe günü olan  inzivanın başlama tarihine kadar tamamlanmış olmalıdır.

Kontenjan: 24 kişi ile sınırlı

Tarihler: 9-12 Kasım 2023

Yer: Lu Garden / Sapanca

Mücbir sebep dışında iptal ve iade kabul edemeyeceğimizi paylaşmak isteriz.

NOT: Ulaşım fiyata dahil değildir.

İLETİŞİM: Utkan Kolat Dikmen – 0532 325 5084

 

PROGRAM LİDERLERİMİZ

Utkan Kolat Kimdir?

1982 İzmit doğumlu olan Utkan, İTÜ Çevre Mühendisliği ve Meteoroloji Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını yapmak üzere Amerika’daki Wisconsin Üniversitesi-Madison’a gitmiştir. Atmosfer Bilimleri bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra araştırma görevlisi olarak İtalya’nın Trieste kentindeki uluslararası bir enstitüde (ICTP) burslu olarak 6 ay görev yapmıştır. 2013 Ocak ayında İstanbul’a dönmüştür.

  • 2014 Mart ayında Yoga Eğitmenliği sertifikasını almış ve yoga böylece tam zamanlı olarak hayatına girmiştir.
  • 2016’da Şiddetsiz İletişim ile, 2017’de koçluk ile tanışmak Utkan’ın hayatının büyük dönüm noktalarından ikisini oluşturur.
  • 2013-2019 yılları arasında kurumsal hayatta farklı sektörlerde İş Güvenliği Uzmanı olarak görev aldıktan sonra 2019 Ocak ayında sevdiği işi yapmak üzere rotasını değiştirmiştir.
  • Yoga dersleri, Şiddetsiz İletişim pratikleri, kadın çemberleri, koçluk seansları asıl ilgilendiği ve kendini geliştirdiği alanlardan birkaçıdır.

Kişisel gelişimi için 2013’ten beri farklı dallarda birçok eğitime katılmış ve Temmuz 2022’de bu deneyim ve bilgileri birleştirip uygulamaya sunduğu Purpura Danışmanlık şirketini kurmuştur. Bundan sonra yapacağı tüm etkinliklerin yuvası olarak kurulan bu şirket içerisindeki Bilge Kadın markasının amacı; ‘Sevdikleriyle ilişkilerinde duyguların kaosunda kaybolup, özellikle erkeklerle (baba, sevgili, erkek kardeş, koca vb.) iletişim ve ifade sorunu ile karşı karşıya kalan bu nedenle yaşadıkları çatışmaları yönetmekte zorlanan kadınlara bedenlerinin bilgeliğini, kadın olmanın getirdiği ayrıcalıkları, eril ve dişil enerjilerin dengesini, duygu ve değerleriyle hizalı yaşamanın güzelliğini hatırlatmak’’tır. Bütünsel bakış açısıyla beden, zihin, ruh ve kalp alanlarına dokunmayı ve bu şekilde kadınları kendi yaşamlarının lideri olmalarına destek olmayı amaçlamaktadır.

Ben Utkan. Bu çalışmada sana hangi özelliklerimle nasıl destek olabilirim?

Ben kendimle çalışma konusunda cesurum ve senin zor duygularınla çalışma anlarında yanında durabilmeye isteğim ve kapasitem var. Bu zor duyguların gözünün içine bakabilirim ve seni veya durumu düzeltmeye çalışmadan senin acına alan tutabilirim ve kendiliğinden dönüşümüne şahitlik edebilirim. Bedenimle bağlantım güçlü olduğundan yaptırdığım çalışmalarla senin de kendi bedeninle bağlantını güçlendirmene destek olurum. Gerçeği söylemekten çekinmem, samimi, şeffaf ve açık sözlüyüm, seni sana olduğun gibi yansıtırım. Bu çalışmada herhangi bir anda zorlandığında ben tüm cesaretimle senin yanında olurum. İlişkiye ve bağlantıya çok önem veririm, senin de bağlantıya ihtiyacın olduğu anlarda bunu seve seve sağlarım.  

Çiğdem Aksoy Kimdir?

1969 Zonguldak doğumlu, aslen Trabzonlu olan Çiğdem, Yoga Uzmanı, Nefes Koçu, EFT Tapping Kolaylaştırıcısı ve ICF Integral Coaching mezunudur. Son 22 yıldır içinde olduğu ve yaşam boyu devam ettirmeye niyetli olduğu farkındalık, özgüven, özsevgi, öztakdir gibi İçsel Barış ve Huzur ilişkili araştırmalarını, adanmışlık hissettiği Yoga ve Nefes pratikleri içinde deneyimlemenin gücünü, Transformal Nefes® ve Kudret-i Nefes® bünyelerinde edindiği değerli tecrübelerin ışığı ile paylaşıyor.

1989 – 2005 arası Hotel Le Meridien Side Antalya, Hotel Sheraton İstanbul, American Express, Citibank ve Zurich Financial Services gibi çok uluslu şirketlerde satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri hizmetleri sundu.

1995’te oğlu Kerem Sanus dünyaya geldi. Yoga ile ilk oğlu vesilesi ile, Amerikan Hastanesi’nde Hamile Yogası ile tanıştı. YogaŞala’nın 2001 de açılması ile pratiklerine Zeynep Aksoy ile başladı. Reiki ve EFT (Duygusal Özgürleşme Tekniği) öğrendi.

2000-2010 arasında birçok farkındalık seminer ve atölye çalışmalarında hem katılımcı, hem çevirmen hem de organizatör oldu. (Steve Rother – The Group, Lee Carrol – Kryon, Vernon Frost – Labirent, Prisma, Rainbow, Debbie Ford, Neal Donald Walsh, Robin Sharma, T.Harv Eker, Mary Jones)

Olumlu düşünmenin önemi ve kendi kendimizi iyileştirme gücümüzü keşfetmek onu kariyer hayatında da önemli yol ayrımlarına getirdi.

2006 – 2012 arası, kurucusu olduğu Çocukların Barış Bayrakları® projesini yürüttü. İlk, orta okul ve lise çocuklarının Barış için duygu ve düşüncelerini ifade ettiren etkinlik ve atölyeleri İstanbul ve bir çok illerde belediye işbirlikleri ile sundu. Üniversiteli gençlere de Barış Bireyde Başlar® semineri yaptı. Halen koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Çocuğa birey olarak değer veren ve yaklaşan alternatif eğitim metodlarını araştırdı.(Waldorf, Montessori, Regio Emilio)

2006 yılında 0-6 yaş Montessori Eğitimi Asistan Eğitmen Sertifikasını aldı. (San Diego – ABD 60 saat) Türkiye’de Montessori okullarının bilinmesinde ve kurulmasında yetkin uzmanlara destek oldu.

2009 – Art Of Living® Nefes ve Yoga Programlarını tamamladı.

2012’de Transformal Nefes® seansları aldı, 2013’te seminerine katıldı. İçinde hissettiği güçlü dönüşüm ile yeni kariyer planları şekillendi.

2013’te YogaŞala’da 200 saatlik Yin Yoga Eğitmenlik Eğitimini Berra Sertel ile tamamladı.

2014, Advayta Yoga’da 200 saatlik Temel Yoga (Hatha) Eğitmenlik Eğitimini Zeynep Aksoy ve David Cornwell ile tamamladı.

2014’ten beri Yin Yoga ve Hatha Yoga dersleri vermektedir.

Nefes teknikleri ve Meditasyonda derinleşmek ve uzmanlaşmak niyetiyle 2014-2015 yılları arasında Transformal Nefes® Koçluğu programlarını tamamlayarak Nefes Koçu oldu.

2016-2017 arası 150 saatlik İleri Seviye Yoga Eğitimi’ni YogaŞala’da Hart Lazer’dan aldı.

Bhakti Yoga bünyesinde Sri Swami Vishwananda rehberliği ile sunulan Simply Meditation ve Om Chanting (Ses Meditasyonu) Grup Liderliği programlarını tamamladı.

2019-2022 yılları arasında 3 yıl Çorum’da yaşadı. Kudret-i Nefes® Akademisi kurucu eğitmenlerinden olarak Yoga ve Nefes seansları ve seminerleri sunarken, Alevi-Bektaşi üstadlarının sohbetleriyle ilmini geliştirmeye gayret etti.

2022’de İstanbul’a dönüş yaptı ve YogaŞala’da Yin Yoga ve Nefes & Meditasyon seans ve atölyeleri sunmaya devam ediyor.

2023’te ICF Integral Koçluk Eğitimini tamamladı.

Nefes ile ilgili

Nefes almak ve vermek doğuştan getirdiğimiz, kendiliğinden ve yaşamsal olandır. Çabasız nefes alır veririz. Ancak bebeklik nefesimiz yıllar içinde kısıtlanır, solunum kapasitemiz zayıflar. 2 yaşımızdan itibaren şekillenen ego ile, benimsenen düşünce ve inanç kalıpları nefesimizi etkiler. Yıllar içinde kısıtlanan solunum kapasitesi ve oluşan nefes kalıpları yaşamla ve çevremizle ilişkilerimizi de etkiler, ilişkilerimizden de etkilenir. Nefes seansları aracılığıyla nefesimizle direkt ilgilenmek, yaşamsal kalitemizi sağlık (uyku, beslenme, hareket) açısından iyileştirdiği gibi, ilişkilerimizi de iyileştirir. Duygusal hafiflik ve zihinsel netlikle birlikte bakış açısı gelişimi kazanırız. Ruhsal seviyede Öz’ümüzle ve özgünlüğümüzle bağlantımızı güçlendirir.

Ben Çiğdem. Bu çalışmada sana hangi özelliklerimle nasıl destek olabilirim:

Kendimi bilme yolumda yıllar bana çeşitli zorluklar, yüzleşmeler sundu ancak karşılaştığım en büyük zorluk, nefsimle yüzleşmelerim oldu. Gölge yanlarımla yüzleşmek; ayna olanı suçlamak ve kendimden utanmak ihtiyacımdan ve alışkanlığımdan özgürleşebilmek kendime verdiğim en değerli hediyelerdendir. Sen de bu çalışmaya geldiysen, bilerek ya da bilmeyerek bazı yüzleşmelere hazırsın demektir. Yanında olmam, rehberlik etmem ve şahit olmam benim için bir onur senin için de kolaylık olacaktır. Tutuğum alanda sana güven sağlarım. Yanımda rahat olabileceğini temin ederim çünkü ben rahat olabiliyorum ve kolayca açılabiliyor, kendimi iyi ifade edebiliyorum.

Bedenimle, hislerimle ve sezgilerimle bağlantım oldukça güçlü. An’da mevcut olabilme ve odaklanma yetim güçlü. Sana bağlanabilirim ve An’da mevcut ve özgür olmana, kendini keşfetmene, kendini bilmene destek verebilirim, çünkü yaşamla da bağlantım çok güçlü. Dostluğa değer veririm. Kötü gün dostu olabildiğim gibi iyi gün dostuyumdur. Senin hafiflemen, yükselmen ve parlaman beni mutlu ediyor. Sana basamak olabilirim. Kendi rehberin olman, yaşamının lideri olman beni de yükseltir.

Bilge Yenidağ Aksoy

Aile Dizimi Kolaylaştırıcısı & CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmen Adayı

Kendini bildi bileli neden böyle olduğunu ve kendini anlamaya yönelik sorular soran Bilge; 2002 yılında oturduğu ilk çember sonrası hayatını çemberlerde geçirmeye başladı. Ardından sorduğu sorular değişti; “neden”le başlayan sorular yerine “ne” ile başlayan sorulara geçti. Kendisine “ne hissettiğini ne düşündüğünü ne olsa ona iyi geleceğini” vb sordu; böylelikle kendisiyle bağlantısı, iç barışı ve huzuru arttı.

Bu süreçte karşısına birçok farklı teknik çıksa da “iyi” olmasında en çok destek olan araçlar Şiddetsiz İletişim ve Aile Dizimi (konstellasyon çalışmaları) oldu.

2014’te başladığı Şiddetsiz İletişim eğitimlerine öğrenen olarak devam ederken öte yandan paylaşan olarak atölyeler düzenliyor. Şiddetsiz İletişim’i paylaşmanın ötesinde bir yaşam biçimi olarak hayatına entegre etmeye çalışırken; belli bir amaç için bir araya gelmiş topluluklarla çalışmayı ve daha barışçıl sistemlerin kurulmasını destekleyerek kültür değişimi yaratmayı seviyor.

Şiddetsiz İletişim yolculuğu Vivet Alevi’nin eşliğinde CNVC Sertifikalı Şiddetsiz İletişim Eğitmen Adayı olarak devam ediyor.

2009 yılında “danışan” olarak başladığı aile diziminin hayatında yarattığı etkileri yaşadıkça insanların hayatına dokunma isteği artan Bilge, kolaylaştırıcı olma yolunda ilerledi. 240 saatlik temel eğitimini Aynur Salış’tan aldıktan sonra, Prof. Dr. Franz Rupert, Svagito Leibermeister, Feride Gürsoy gibi çeşitli üstatların alanlarında bulundu ve bulunmaya devam ediyor.

Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalar kendisiyle olan bağını güçlendirirken kendine karşı anlayış ve şefkati arttırdı. Kendisi gibi sorular soran, kendini anlamak yolculuğuna çıkan kişilere eşlik etmeyi seçen Bilge, çok taze Çanakkaleli olarak Ayvacık’ın bir köyünde yaşamaya başladı. Kendisi ve kökleriyle yeniden bağ kurmak isteyenlere Çanakkale’de, İstanbul’da ve online olarak eşlik etmeye devam ediyor.

Ben Bilge. Bu çalışmada sana hangi özelliklerimle nasıl destek olabilirim:

Hem danışmanlarım hem de yakınlarım “ne kadar şefkatli” olduğumu söylerler. Sanırım bugünkü her şeyi kapsama, kabul ve eşlik etme halimi hem Yaradan’ın bana doğuştan verdiklerine hem de yaralarımdan öğrendiklerime borçluyum. Senin de kendine anlama yolculuğunda bir araya geldiğimiz birkaç günde tüm kalbimle, kalbimin tüm genişliğiyle, olanı olduğu gibi kabul etme halimle sana eşlik edeceğim. Cesaretinle adımı atacak olan senken, benim yapabileceğim tek şey “koşulsuz eşlik” etme ve her halini ‘’tutma’’ şeklim olacak.

DAVETLİSİN!

Kendini erteleme!

Sevdiklerini erteleme!

Utkan Kolat Dikmen

Bilge Kadın İlişkilerinde Çatışma Yönetimi Program Lideri (PCC)